Trainer Vincent Sanders

Mijn missie is om alles wat ik heb geleerd met helderheid, humor en vreugde door te geven. Ik wil mensen onderwijzen over hoe ze de kracht van hun bewustzijn en Chi energie wakker kunnen maken en gebruiken in het dagelijks leven.

Mijn naam is Vincent, op mijn 3e werd ik voor het eerst blootgesteld aan de wijsheid en bewegingskunsten uit het oosten via mijn moeder. Ze is een gerenommeerd Yoga docent met zo'n 50 jaar ervaring in Hatha Yoga. Terugkijkend besef ik dat holistisch leven mij met de paplepel werd ingegoten.

Tai Chi kan vertaald worden als: "De rivier van energie die onophoudelijk stroomt". Als practice is het een onderdeel van de Taoïstische filosofie en levensstijl, Chi-Kung overigens ook. In essentie leer je emoties, gevoelens, lichaam, gedachten en energieën terug in harmonie met elkaar te brengen. Hierdoor kom je terug bij de weg van jou natuur en optimaliseer je de chi stromen op alle levels. Er zijn verschillende stromingen in Tai-Chi die ook allen aftakkingen en interpretaties hebben van diverse grootmeesters. Als je hier meer over wilt weten raad ik aan het kopje 'About Tai-Chi - Chi-Kung' te lezen. Onderstaand lees je hoe de rivier van energie mij heeft gebracht tot dit punt waarin ik deze training deel zodat jij de effecten op je leven ook kan ervaren.

Mijn kennismaking met de chinese bewegingskunsten was op mijn 12e. Ik voetbalde altijd op een pleintje in de Utrechtse buurt waar ik opgroeide. In het pand naast het plein was een groep mannen/ jongens in zwarte pakken iedere vrijdag aan het trainen. Op vrijdag stond ik altijd met mijn vrienden uit de buurt gefascineerd door het raam te kijken. We lieten de voetbal dan voor wat het was. Op een de dag zag de leraar ons en nodigde ons uit om mee te doen. Dit is waar het voor mij begon.

Hier ging ik in de leer bij de Kung-Fu school van Marlon Alvares en broers Wiam en Wisam El Zabari. Hier leerde ik de kracht van zelfbeheersing, discipline en de waarde van soepel bewegen (waar ik tot op de dag van vandaag erg blij mee ben!). Na vier jaar Kung-Fu ging ik Thaiboxen bij o.a Walter Jansen en team Duncan. De trainingen waren fysiek hard en mentaal intens. Mijn ego werd ontelbare keren in elkaar geslagen waardoor ik leerde doorzetten, grenzen verleggen en wat consistent trainen met je doet. Na 12 jaar vechtsport raakte ik geblesseerd en ik belanden een maand op bed. Ik had alle tijd om na te denken en vroeg mij af: Waarom wil ik eigenlijk als de beste leren vechten? Ik besefte dat ik diep van binnen onzeker en angstig ben en dacht dit op te lossen door fysiek hard te trainen. Ik vocht ook tegen een gevoel van doelloosheid. De vechtsport hield mij op de been maar toch worstelde ik met angsten en een onvervulbaar gevoel van leegte. Ik probeerde hiervan weg te rennen door jarenlang dagelijks te blowen, wekelijks te drinken en later allerlei drugs te gebruiken. Helaas bleef dit gevoel steeds sterker terugkomen. Mijn zelf destructieve manieren om hiervan te ontsnappen werden steeds extremer. Ik voelde mij alleen en vroeg mij af; Wat is het doel van mijn leven? Is dit echt alles? En, wat kan ik aan deze gevoelens doen?

Zoekende naar antwoord kwam ik in 2011 op het Taoïstische pad terecht. Voor het eerst raakte ik de interne kant van de oosterse krijgskunst aan. Hier leerde ik over bij Ron Nansink in Amsterdam in zijn Tai-Ki-Ken training. Mijn fascinatie voor het Taoïsme werd helemaal aangewakkerd door Reinoud Eleveld, ik besloot daarom een training van hem te gaan doen. Dit was vooral gericht op de taoïstische alchemistische training waar zelfgenezing, persoonlijke groei en spiritualiteit centraal staan. Hier begon mijn gevoel van leegte langzaam te veranderen in een gevoel van fascinatie voor deze taoïstische way of life. Langzaam ging mijn innerlijke wereld verder open en ik besefte hoeveel innerlijk werk er aan de winkel was. In deze fase werd mijn vader plotseling ziek. Hij bleek terminale kanker te hebben met een levensverwachting van 3 maanden. Mijn innerlijke rivier stopte voor mijn gevoel met stromen en mijn wereld stortte in... Ik wilde mijn vader niet kwijt! Mijn opa was ook aan dezelfde vorm van kanker overleden en Ik besefte dat ik de volgende zou zijn. Het roer MOEST echt om in mijn leven, ook wilde ik mijn vader helpen.. maar hoe?

In deze fase stond ik op een keerpunt. Aan de ene kant was mijn vader doodziek, voelde ik mij leeg en kon nog steeds niet van de drugs afblijven. Aan de andere kant snuffelde ik aan het taoïstische pad en voelde dat hier de antwoorden misschien zouden liggen. Ik besloot in 2012 een Tai-Chi & Chi-Kung workshop gefocust op healing bij een echte Tai-Chi Master in Engeland te gaan volgen. Tijdens dit weekend werd ik volledig wakker geschud door Master Peter Chin Kean Choy. Hij vertelde mij over het zelfhelende vermogen van ons lichaam en regeneratie van cellen door middel van Chi energie oefeningen. Een oergevoel zei dat ik bij hem moest zijn. In 2012 nam ik daarom het besluit om bij hem in de leer te gaan. Uiteindelijk ben ik in zijn centrum (de Rainbow Tai-Chi school) in UK gaan wonen zodat hij mij met een klein groepje medestudenten persoonlijk en zeer intensief kon trainen. Vanaf hier heb ik mij compleet toegewijd aan deze training en way of life.

Uiteindelijk werd dit een 9 jaar durend avontuur waarin ik grotendeels als ingewijde student persoonlijk meeliep met Master Choy. Het transformerende mijn leven en ik vond wat ik zocht, namelijk de weg naar binnen. Nu moest ik hem alleen nog gaan bewandelen. De leegte maakte plaats voor een roeping om deze weg naar binnen in te duiken. Een pad van avontuur, uitdaging, verrassing, afzien, healing, creativiteit, geluk, liefde, afleren, risico, doorzetten, pijn en opoffering. Het heeft mij een nieuwe perceptie op het leven gegeven. De reis door mijn heart, body, mind en spirit was waar ik naar verlangde. Het roer was eindelijk om!

Sindsdien ben ik een toegewijd beoefenaar van Tai-Chi en Chi-Kung. Ik stopte met roken, drinken, drugs en werd een ingewijde student van Master Choy en vooral toegewijd aan mijn innerlijke groei. Door de intense training en mijn obsessie voor de practice is mijn rivier weer helemaal gaan stromen. In 2016 begon ik met lessen en workshops geven onder supervisie van Master Choy en heb allerlei mensen ondersteund in hun innerlijke reis en transformatie. Bijvoorbeeld mijn vader die in zijn proces de uitgezaaide kanker terug wist te dringen met behulp van chi energie oefeningen en een gezonde levensstijl! Het mooie is dat mijn vader nu nog leeft meer dan 10 jaar later!! Hij traint iedere dag Tai-Chi, Chi-Kung en Zhan Zhuang, artsen omschrijven het als een wonder dat mijn vader nog leeft en als vrolijke man door het leven gaat!

Na 9 jaar bij Master Choy ben ik in 2021 gestart met een trainingsprogramma bij Damo Mitchel. Dit om mijn Tai-Chi en Chi-Kung uit te blijven diepen, hier ben ik vandaag de dag nog in training en kwam erachter dat online lessen ook enorm krachtig zijn. Dit inspireerde mij om deze training te creëren zodat iedereen toegang heeft tot zijn of haar innerlijke schatkist!

Mijn missie is om alles wat ik heb geleerd met helderheid, humor en vreugde door te geven. Ik wil mensen onderwijzen over hoe ze de kracht van hun bewustzijn en Chi energie wakker kunnen maken en gebruiken in het dagelijks leven. Dit zodat alles dat vast zit weer gaat stromen en ieder mens harmonie, vreugde en innerlijke kracht terugvindt in zichzelf!

Daarom heb ik deze training opgenomen zodat jij dit ook kan leren. Dit is een zelf cultiverende practice, dat betekend dat jij jezelf traint zonder dat je afhankelijk bent van een leraar. Natuurlijk moet je het eerst van iemand leren, daar is deze training voor. Maar als je het eenmaal echt goed onder de knie hebt kan je dit de rest van je leven blijven trainen. Ik raad wel aan regelmatig een live training te doen voor correcties en het stellen van vragen.

Dankjewel en veel plezier met de training!

Met een grote lach,

Vincent

Over trainer Vincent